woensdag 28 januari 2015

Skinny Nougat Bites

Niet te versmaden Nougat Snoepjes!

Een favoriet die ik jullie niet wil onthouden zijn deze healthilicious snoepjes die op ieder gezicht een glimlach toveren. Het perfecte comfort food zonder te cheaten, en toch voelt het zo!

Healthilicious Life - Skinny Nougat Bites

It´s all in the name

Maar hoe ging ik deze kleine snoepjes nu noemen? ze zijn chewy en romig en ze smaken subtiel maar zeker verslavend. Ineens besefte ik me dat het de textuur nog het meest in de buurt komt bij nougat en ook de romige smaak is het helemaal! Nougat bites it is dus :-P
En het is allemaal no nonsense, geen suiker, boter of ongezonde rotzooi. Alleen wat proteine poeder om ze nog geschikter te maken voor na die "late evening" workouts. En daarom perfectly skinny! (al moet je niet de hele batch in één keer opeten!)

Een veelzijdig nootje

Deze bites zijn gemaakt van maar een paar ingrediënten waarvan cashew noten de belangrijkste, en super easy! De laatste tijd ben ik helemaal fan van cashew noten, je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Rauw gebruik ik ze voor bodems van taarten of koekjes, even roosteren in de pan voor over een salade of door een oosters gerecht roerbakken.... nomnomnom
Maar nu het leukste: Als je de nootjes weekt, kun je er super simpel een pasta van blenderen, en die is onwijs lekker! Ik gebruik deze cashewpasta ook in mijn Luxe Koffie Koeken recept en door de room van mijn Lemon Squares.

Healthilicious Life - Skinny Nougat Bites

Ingrediënten voor een batch Skinny Nougat Bites

Nougat Deeg
 • 100 gram cashew pasta
  (van ongeveer 80 gram nootjes die je 6-8 uur hebt laten weken in water)
 • 40 gram proteïne poeder (whey vanille)
 • snufje zout
 • likje honing (of stevia)
 • amandel-vanille aroma
Optionele Chocolade Coating
 • 1 reep 90% pure chocolade
  OF
 • raw cacao poeder met kokosolie of boter en wat honing of stevia

Zo maak je deze Skinny Nougat Bites

Stap 1.
Als je nog geen cashew pasta hebt gemaakt giet je de nootjes af en dep je ze even droog. Stop ze in een goede blender en maal op hoge snelheid fijn. Na een poosje vormt er zich een kleverige pasta. Je kunt alvast een beetje zout door de cashew pasta mengen tijdens het blenderen. Bewaar de pasta in de koelkast, heel goed houdbaar. In de koelkast zal het wat harder worden.
Stap 2.
Voeg alles bij elkaar in een blender en ga aan het mengen... Het mengsel zal door de warmte van het apparaat wat verdunnen waardoor het makkelijk samenkomt tot een deegbal. Als het goed is vormt het deeg zich als een bal in de kom van de food processor.
The best part... proeven! 
Super belangrijk, want alleen jij weet hoe je de smaak het liefst wilt hebben. Misschien wil je je nougat zoeter? Of wat meer zout erdoor? Is het te droog? Voeg dan wat extra honing toe of heel voorzichtig een theelepeltje water per keer.
Stap 3.
Helemaal tevreden met de smaak? dan rol je balletjes met je handen of druk je het deeg in bonbonvormpjes en laat je het hard worden in de vriezer.
na een uurtje is de nougat al helemaal hard geworden. Nu kun je het in de vriezer laten en er een nougat bite´je uittoveren als je daar zin in hebt... Dan heeft het meer de textuur van harde fudge (ook overheerlijk btw!)
Maar je kunt er ook voor kiezen om ze uit de vriezer te halen en te bewaren in de koelkast. Ze worden dan iets zachter en echt nougat-achtig.
Wil je jezelf helemaal verwennen? Smelt dan de chocolade of maak zelf een chocolade mengsel au bain mairie en dip de bevroren bites even in de chocolade. Leg op een stuk bakpapier of siliconen bakmat en laat in de vriezer opstijven...

Enjoy your little bites of hapiness!
post signature

0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim