dinsdag 20 januari 2015

Chocolate Coffee Fudge

Chocolate Coffee Fudge Hearts

Proteïne bommetjes vermomd als bonbonnetjes!
Eens per week creëer ik een ultiem momentje voor mezelf. Dan kruip ik na het sporten en een hete douche lekker met een dekentje en mijn wollige huissokken op de bank. Een flinke pot thee er bij, de folders van die week, een tijdschrift of een boek en genieten maar!
Maar daar hoort natuurlijk iets lekkers bij. Het perfecte moment om die smaakpapillen eens te verwennen met iets zoets...

Healthilicious Life - Chocolate Coffee Fudge

You gotta love the gooey sticky irresistible goodness of healthilicious fudge!


Ik kan oprecht zeggen dat dit één van de lekkerste verantwoorde snoepjes zijn die ik gemaakt heb. Het bevat namelijk veel van mijn favoriete ingrediënten... En het bevat een "geheim" ingrediënt waar ik de laatste tijd veel mee experimenteer, en met succes!

Ingrediënten voor de Chocolate Coffee Fudge Hearts

  • 50 gram Tahini (sesampasta, haal je goedkoop bij de Turkse supermarkt)
  • 200 ml kokosmelk (half blikje light)
  • 3 eetlepels oploskoffie 
  • 20 gram Raw Cacao poeder
  • 60 gram proteïne poeder (vanille, chocola of koffie smaak)
  • 2 repen pure chocolade van 100 gram (Swiss 78% bijvoorbeeld)
  • Honing naar smaak

Zo maak je de Chocolate Coffee Fudge Hearts

Stap 1
Voeg de Tahini (het "geheime" ingrediënt) samen met de kokosmelk, de oploskoffie, het cacao poeder en de proteïne in een grote kom en roer goed door elkaar. Proef of je het mengsel al zoet genoeg vindt en of je de koffiesmaak nog sterker wilt hebben. Voeg dan naar wens meer oploskoffie of honing toe.
Stap 2
Verwarm au bain marie de chocolade (naar wens 1 of 2 repen) en laat het smelten. Meng de gesmolten chocolade door je Tahini mengsel, en mix het goed door elkaar.
Stap 3
Schep het mengsel in een slagroom of een botercrème spuit (Voor cupcakes en taarten, bijvoorbeeld van de Action of de Xenos) en spuit het mengsel in bonbonvormpjes. Je kunt het mengsel ook in een grote (glazen) schaal gieten en er later blokjes van snijden.
Stap 4
Laat de vormpjes opstijven in de vriezer of koelkast. Wanneer je 1 reep chocolade hebt gebruikt blijft de fudge erg plakkerig. Belangrijk is dat je de vormpjes dan laat invriezen en eenmaal bevroren wip je ze zo uit hun vormpjes. Je kunt er dan voor kiezen om ze te dopen in gesmolten chocolade (de 2de reep) en laat het hard worden in de koelkast. Je hebt dan échte bonbonnetjes met een zachte kern!
Wanneer je 2 repen hebt gesmolten en door het mengsel hebt gemixt stijft de fudge harder op en krijg je een echte fudge structuur... Allebei de manieren zijn heerlijk!

Dan kan ik alleen nog maar afsluiten met....


Healthilicious Life - Love fudge!

post  signature

0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim