photo b0c1c331-d38f-4fd1-bf83-5a9d3b6d648f_zps6d0f2e64.png  photo e12757c6-af6b-4fcb-ac76-cdd6a6cc385f_zps4027ac60.png  photo 24102958-725b-4db3-8ea2-70d7cca8414a_zps20a2d799.png  photo cdbf1d77-d9f1-49d7-936d-4f6defa11f77_zps34356d22.png  photo 6c63ec50-e608-4c2d-9110-b7c49a6f9ac9_zps082fde68.png  photo 52d89f3e-9078-4f88-a1bb-c75895f71154_zpsf2676fda.png

dinsdag 27 januari 2015

Healthilicious Pumpkin Pie with frosting


Puike Pompoentaart!

Healthilicious Pumpkin Pie with frosting

Als de dagen kouder worden in oktober begint bij mij al de voorpret van de feestdagen. Mooie etalages, verlanglijstjes, warme wanten en mooie mutsen. Maar ook krijg ik altijd zin in lekkere herfstige en winterse dingen... En je kent hem vast wel, de Starbucks Pumpkin Latte!


Healthilicious Life - Pumkin Pie spiced food

Even om ongezellig te doen

In de Tall Pumpkin Spice Latte met slagroom zitten maar liefst 300 kcal! waarvan 11 gram vet, 39 gram koolhydraten en 11 gram proteïne. Niet een erg Healthilicious drankje, ook al is ie o zo lekker! Daarnaast zit er ook nog een heleboel andere troep in, Foodbabe heeft een mooi overzichtje gemaakt die ik je niet wil onthouden.

Healthilicious Life - Starbucks Pumpkin Spice Latte bad ingredients

De Healthilicious oplossing

Natuurlijk heb ik een healthilicious oplossing voor een onweerstaanbaar puike pompoentaart zonder lactose en gluten en boordevol goodness!
Ik ben super fan van een koekjesbodem, en die is eenvoudig healthilicious te maken met noten en kokosolie. In Nederland is de pompoentaart bezig met een opmars, maar traditionele ingrediënten die in Amerika voor het oprapen liggen zijn hier niet altijd zo makkelijk te krijgen. Pumpkin Pie Spices bijvoorbeeld. Die kun je natuurlijk online kopen, of bij een toko. Maar zelf een beetje experimenteren met kruiden is ook super leuk!
Pompoen is tegenwoordig wel overal te krijgen, en de AH heeft zelfs zakjes met pompoenstukjes en ook de ingevroren variant ligt in de winkel. Natuurlijk kun je ook heel erg makkelijk je eigen pompoenpuree maken van een verse pompoen.
En wat is een pompoentaart zonder romige frosting? Ik maakte een healthilicious variant van magere griekse yoghurt met proteïne poeder en... Tahini. Onwijs lekkere combinatie en zo lekker smeuïg!
Healthilicious Life - Pumpkin Pie Recipe healthy

Ingrediënten voor Puike Pompoentaart

Voor de bodem
  • 90 gram amandelmeel (of zelf malen)
  • 45 gram pecannoten
  • 1 el kokosolie
  • 1 eiwit (dooier niet gebruiken)
  • koekkruiden en kaneel naar wens 
  • gembersiroop en honing naar wens (kan ook weggelaten worden)
  • eventueel Proteïne Poeder (vanille of smaakloos, whey of rijsteiwit poeder)
Voor de Vulling
  • 250 gram pompoen puree
  • 100 ml amandelmelk
  • 3 eieren
  • 1 schep (30 gram) proteïne poeder (kan ook weggelaten worden)
  • koekkruiden met extra kaneel en nootmuskaat en eventueel gemberpoeder
  • vanille aroma en citroen aroma (klein drupje)
  • honing of agave naar wens
  • Klein beetje amandelmeel en chiazaadjes om het pompoenmengsel goed op te laten stijven (kan ook met tapiocameel of arrowroot)
Voor de frosting
  • 4 eetlepels magere griekse yoghurt
  • 2 eetlepels Tahini (sesampasta)
  • 30 gram proteïne poeder (vanille)
  • scheutje honing

Zo maak je deze Healthilicious Pumpkin Pie

Stap 1.
Verwarm de oven op 170 graden. Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en meng tot het een kruimelig maar wel plakbaar deeg is geworden. Misschien moet je wat honing, kokosolie, gembersiroop of water toevoegen als het te droog is, of juist wat extra amandelmeel of proteïne poeder als het te plakkerig is.
Stap 2.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en duw het deeg in de springvorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en langs de randen omhoog. Laat de bodem 10 minuutjes in de oven bakken en laat afkoelen.
Stap 3.
Terwijl de bodem in de oven bakt, begin je aan de vulling. Voeg alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en proef of je de smaak lekker vindt. Voeg wat extra kruiden of aroma toe tot je het good to go vindt.
Stap 4.
Nadat de bodem klaar is, laat je deze afkoelen en verwarm je de oven opnieuw voor, ditmaal op 180 graden. Als de bodem is afgekoeld giet je het mengsel op de bodem en laat je de taart in 35 minuten gaar worden. Kijk als de tijd verstreken voorzichtig of het midden stevig maar nog een beetje puddingachtig is. Is dit niet het geval, dan moet de taart nog ietsje langer. Laat de taart afkoelen in de oven, en daarna in de koelkast.
Stap 5.
De frosting is een piece of cake! Voeg alle ingrediënten in een afsluitbaar bakje en roer met een vork tot je een gladde romige frosting hebt. Voeg naar wens kwark, honing, tahini of proteïne poeder toe.

Besmeer je hele taart met de frosting als je hem mooi wilt presenteren, of snijd een mooi stukje af en doe er een flinke dot frosting op... Smullen maar!
Healthilicious Life - Puike Pompoentaart glutenvrij

post  signature

0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim