woensdag 21 januari 2015

Amazeballs met een bite!

Harde chocolade balletjes met healthy twist


Als je vaak dingen uitprobeert in de keuken, dan mislukt er regelmatig het een of ander. Daarom is het juist zo onwijs leuk als een uitprobeersel wél lukt!

Healthilicious Life - Amazeballs met een bite

Choco-Balletjes met een bite!

Deze tongstrelende chocolade snoepjes maakte ik omdat ik nog wat gesmolten pure chocolade overhad. Ik had een baksel Energy Bombs gemaakt en had een reep 90% pure chocolade met wat kokosolie en raw cacao poeder gesmolten... Een "gezond" chocolademengsel dus.
Maar, ik had over. En om die dure ingrediënten nu weg te spoelen door de gootsteen, Dacht het niet! Ik ben nog steeds een studente, en ja ik moet op mijn centjes letten.

Ik besloot te gaan experimenteren met Proteïne Poeder en Kokosrasp met als resultaat heerlijke Amazeballs met een bite! Die bite komt voornamelijk omdat de chocolade opstijft en er daarmee een vaste substantie ontstaat die in je mond voelt als een smeltend bonbonnetje!
Bovendien zit er heel veel Whey Proteïne poeder door, en ook kokosrasp is erg gezond en vol goede vetten. Verantwoord snoepen dus!

Ingrediënten voor Choco-Balletjes

  • 1 reep 90% pure chocolade
    (of raw cacao poeder en kokosolie)
  • 60-80 gram Proteïne Poeder
    (Vanille, Witte Chocola, Chocola, Kokos, Banaan)
  • 20-30 gram kokosrasp
  • eventueel drupje aroma

Zo maak je de Amazeballs met Bite

Smelt de chocolade au bain marie en voeg daarna alle andere ingrediënten toe, meng alles goed door elkaar tot het net aan elkaar blijft hangen als je het deeg kneed. Als het te nat is voeg je meer Whey poeder of kokosrasp toe. 
Draai er dan balletjes van, of druk het deeg in bonbonvormpjes voor een feestelijke look. Laat de Amazeballs opstijven in de koelkast en na een uurtje kun je al genieten van deze heerlijke chocolade balletjes.

Healthilicious Life - Proteïne Choco Balletjes

Ook al zitten deze balletjes vol "whole" ingrediënten, calorie-arm zijn ze niet. Ik neem er vaak 1 of 2 na mijn workout met een grote pot thee zodat mijn spieren zich weer kunnen herstellen... En natuurlijk omdat ze onweerstaanbaar lekker zijn!

post  signature

0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim