dinsdag 20 januari 2015

Spinazie & Fruit IJsblokjes

Bezoekje aan de markt?
Invriezen maar...

Als je zoals ik vaak groene smoothies maakt zul je misschien ook wel op de markt inkopen doen. De markt is vaak goedkoper dan de supermarkt. Bovendien vind ik het heerlijk om rond te struinen en de sfeer op te snuiven van alle marktkooplui die onverstaanbaar hun waren aanprijzen.

Vooral op de markt merk je heel duidelijk wanneer een bepaalde groente of fruitsoort in overvloed aanwezig is. Natuurlijk weten we wel dat de spruitjes na de eerste vorst komen, en de aardbeien worden niet voor niets zomerkoninkjes genoemd.
Maar er zijn veel andere groenten en fruit die zo hun seizoen kennen. Buiten het seizoen is het soms lastig om op de warenmarkt te slagen voor spinazie, ananas, mango of avocado's. Daarom koop ik groots in als er een goede aanbieding is op de markt. 
Hele kisten mango's koop je al voor € 2,50 en spinazie per kilo voor maar € 1,- Dat sjouw ik dan allemaal op mijn fietsje naar huis waar ik aan de slag ga met mijn hippe Kenwood Blender.

Healthilicious Life - IJsblokjes spinazie en mango

Ik ben er wel even zoet mee, wassen van de spinazie en het schillen van alle mango's. En het blenderen kost ook wat tijd. Steeds een beetje erbij, soms een beetje water toevoegen maar na een tijdje heb je een goede batch drap. Dat verdeel je dan in een ijsblokjesvorm of siliconen muffinvormpjes en vries je in.
De volgende keer dat je een smoothie maakt hoef je alleen maar een paar ijsblokjes uit te wippen en met andere ingrediënten te combineren, en klaar is je groene smoothie!

Wat kun je nog meer invriezen

  • Bananen (in stukken in een diepvrieszak)
  • Blauwe bessen (in portie zakjes)
  • Ananas (in stukken in een diepvrieszak)
  • Boerenkool (zelfde manier als spinazie)
  • Aardbeien, frambozen, bramen (in portie zakjes)
  • kiwi (Zelfde manier als mango)

post  signature

0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim