photo b0c1c331-d38f-4fd1-bf83-5a9d3b6d648f_zps6d0f2e64.png  photo e12757c6-af6b-4fcb-ac76-cdd6a6cc385f_zps4027ac60.png  photo 24102958-725b-4db3-8ea2-70d7cca8414a_zps20a2d799.png  photo cdbf1d77-d9f1-49d7-936d-4f6defa11f77_zps34356d22.png  photo 6c63ec50-e608-4c2d-9110-b7c49a6f9ac9_zps082fde68.png  photo 52d89f3e-9078-4f88-a1bb-c75895f71154_zpsf2676fda.png

vrijdag 28 november 2014

Chocolate Coconut Amazeballs

Chocolate Coconut Amazeballs

Healthilicious Life - Chocolate Coconut Amazeballs


They are just amazingly tasting balls!
Regelmatig liep ik tegen het probleem aan... Wat mee te nemen voor een dagje; Werk, Onderweg, Uitje etc. Je komt al snel uit op ongezonde kant en klare dingen als ontbijtkoek, liga´s en andere niet zo verantwoorde tussendoortjes.
Daarom ging ik op zoek naar een hapklaar "snoepje" dat energie geeft en het aller belangrijkste... Lekker is! Op andere blogs zie ik steeds vaker energie balletjes voorbij komen. En dat is niet voor niets, want het is super simpel en je kunt er heel veel maken, en nog makkelijk bewaren ook! 
We have a winner!

Deze amazingly tasty balls zijn een mengelmoesje van verschillende recepten die ik uitgeprobeerd heb, en samengevoegd tot mijn eigen healthilicious variant!

Ingrediënten voor de Chocolate Coconut Amazeballs

  • 100 gram noten (gemende of je favoriet)
  • 60 gram proteïne poeder
  • 8 - 10 grote medjoel dadels
  • 30 gram raw cacao poeder
  • 2 Eetlepels Chia Zaad
  • 1 Eetlepel Hennep Zaad
  • eventueel vanille aroma naar smaak
  • snufje zout naar smaak
  • water als het te droog is 
  • Geraspte Kokos

Zo maak je de Chocolate Coconut Amazeballs

Hak de noten in een keukenmachine tot gruis, voeg de andere ingrediënten toe en meng tot het een plakkerige massa is. De dadels kun je van te voren een half uurtje laten weken in water, maar als je zachte medjoel dadels gebruikt is dat niet nodig. Heb je kleinere (al ontpitte) dadels? Dan neem je er een paar meer, en laat die wel even weken zodat ze goed te prakken zijn en makkelijk voor een plakkerige massa kunnen zorgen.
Als het niet goed mengt kun je er een heel klein beetje water bij toevoegen.
Proef een beetje van het deeg en als je de smaak lekker vindt zet je de bak even in de koelkast zodat het een beetje op kan stijven.
Dan draai je er kleine balletjes van die je door de geraspte kokos rolt. Op die manier blijven ze niet aan elkaar plakken en krijg je een feestelijk snoepje!
post  signature

0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim