maandag 24 november 2014

Crispy Chocolate Protein Bars

Crispy Chocolate Protein Bars

Healthilicious Life- crispy chocolate protein bars


De perfecte post-workout snack!

Na het sporten ga ik graag nog even de stad in voor een rondje folderaanbiedingen, window-shopping, boodschappen of markt. Ik heb niet altijd iets nodig, maar de route van de sportschool naar huis is nu eenmaal dwars door de stad, en ik kan het gewoonweg niet laten om daar gebruik van te maken!Welk "meisje meisje" laat nu een shop-moment aan haar voorbij gaan?!Maar, of je nu voor de leuk direct na je work-out door gaat, of je andere verplichtingen hebt, het is altijd fijn om na een training die spiertjes en je mentale zelf weer even een kickstart te geven door een kleine snack.Zelf ben ik niet echt van de proteïne shakes omdat ze vaak zo chemisch smaken (en dat ook meestal zijn) en het me niet echt voldoening geeft. Je kunt door proteïne poeder in recepten te gebruiken véél lekkerdere post-workout snacks maken!

De oplossing is simpel...  

Een heerlijke zelfgemaakte healthilicious chocolade reep met een fijne crunch en bomvol goodies voor je lichaam en geest!

De Crispy Chocolate Protein Bar

Ingrediënten voor 12 repen:

  • 6 grote medjoel dadels
  • 30 gram noten (bijvoorbeeld 15 walnoten & 15 pecan)
  • 15 gram lijnzaad
  • 15 gram goji
  • 15 gram raw cacao poeder
  • 10 gram cacao nibs
  • 20 gram notenpasta (Pure Pindakaas, Amandelpasta etc)
  • 2 Eetlepels Kokosolie
  • 50 gram Whey Protein Powder (Bijvoorbeeld Whey Perfection van B&F)
  • 20 gram Crispy Whey Isolaat (van B&F)

Zo bereid je deze Crispy Chocolade repen:

Meng de eerste 4 ingrediënten in een food processor of sterke blender tot een plakkerige massa. Ik gebruikte 15 gram pecan en 15 gram walnoten, maar voel je vrij om je favoriete nootjes hiervoor te gebruiken. De dadels die ik gebruikte zijn grote verse medjoel dadels met de pit er nog in. Ze zijn nog lekker kleverig en makkelijk te verwerken in een deeg. Mocht je nu ontpitte dadels hebben, neem er dan een paar extra (zijn namelijk vaak kleiner) en laat deze dan eerst een half uurtje weken in een bakje met water. Op die manier kun je ook met die dadels een goed kleverig beslag krijgen.
Vervolgens voeg je de overige ingrediënten erbij en nu is het belangrijk dat je de food processor op de laagste stand laat draaien, of liever nog... Je met een vork de laatste ingrediënten in je beslag vouwt.
Dit is om de crunchy whey isolaat crisps en de cacao nibs hun structuur te laten behouden. Mocht het beslag nu te dik zijn kun je er een eetlepel water bij toevoegen.
Het beslag moet dik en plakkerig zijn maar je moet er wel een "bal" van kunnen kneden. Dat het aan je vingers blijft plakken is niet erg... Dan kun je alvast een beetje snoepen ;-)
Verspreid in een glazen langwerpige ovenschaal het deeg zo gelijk mogelijk. Kneed met je vingers het deeg naar alle kanten zodat de ovenschaal overal ongeveer gelijk is bedekt met het beslag.
Zet nu de hele schaal in de vriezer voor minstens 2 uur. In de koelkast kan ook, maar dan zul je minder "strakke" repen kunnen snijden.
Wanneer het beslag is opgestijfd kun je met een scherp mes 12 repen snijden en deze individueel verpakken. Bewaar ze in de koelkast of laat een deel ingevroren voor als je denkt ze niet snel genoeg op te maken.... Dat laatste betwijfel ik, want ze zijn grandioos lekker! Dus misschien uit "zelfbescherming" maar een paar ingevroren laten? 


0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim