woensdag 26 november 2014

Luxe Koffie KoekenLuxurious Healthilicious... Koffie Koek
Healthilicious Life - Luxe Koffie Koeken


Als je op mijn bog terecht bent gekomen herken je het vast wel...
Situatieschets:
Je bent op de verjaardag van je kleine nichtje, gezellig allemaal in de woonkamer terwijl de koffie wordt ingeschonken.
Mama van je nichtje: Wat voor taart wil je, Ik heb (en dan de héle waslijst aan taarten waar er sowieso te veel van overblijft)
Jij: Nee, dank je. Het klinkt allemaal erg lekker maar ik sla over.
mamma van je Nichtje: Kijkt je met een frons aan, maar zegt niks
Als alle taart achter de kiezen is, en het 2de kopje koffie wordt ingeschonken
Mamma van je Nichtje: Hier, neem dan een lekkere koek bij de koffie
Jij: Nee dank je, de koffie smaakt heerlijk.
(Irri)Tante: God kind, je kunt het hebben hoor!
Mamma van je nichtje: Knikt bemoedigend
Jij: Knikt beleefd en slaat nogmaals af
Dan komen de blokjes kaas, de salades en andere standaard hapjes op tafel
Ome Dik: Wat voor broodje kan ik voor jou smeren dame?
Jij: Nee dank je, ik neem straks wel wat
(Irri)Tante: Kind, Ben je op een dieet ofzo??
Jij: NEE, IK PROBEER GEZONDE KEUZES TE MAKEN!!
Healthilicious Life - Healthy Life

Verantwoorde Keuzes

Natuurlijk hoort er wat lekkers bij een verjaardag, en natuurlijk hoef je niet altijd dat taartje, broodje, snoepje af te wijzen... Maar in de wereld van nu is er altijd wel een reden voor een feestje en wordt je om de havenklap verleidt tot het aannemen of kopen van iets lekkers, maar ongezonds. Mijn motto is:

Overal waar té voor staat is niet goed, Behalve tevreden (en Tequila :-P)

Te vaak ja zeggen tegen die verleidingen is niet goed, en maakt het juist extra fijn als je eens ja kunt zeggen! Te veel van iets maakt dat "iets" niet meer bijzonder, en die kleine geluksmomentjes zijn juist zo fijn!

Healthilicious Luxe Koffie Koek

Het is toch wel fijn, dat als je visite over de vloer hebt voor een kopje koffie, je ook zelf wat kunt snoepen zonder dat je dat moment helemaal hebt "gepland". Gewoon iets lekkers bij de koffie... Dat moet toch kunnen? Ik ging de uitdaging aan en ging aan de slag om een luxe koek te maken die er super ongezond uitziet, maar dat stiekem helemaal niet is!

Healthilicious Life - Luxe Koffie Koeken

Over de naam van deze Healthilicious Luxe Koffie Koek heb ik even moeten nadenken. In het buitenland kennen ze de luxe koeken niet zoals we die hier in Nederland kennen. De supermarkten hebben hier een hele gang vol luxe koeken! Van appel tot stroopwafel en van roze koek tot mergpijpen.Daarom, geen fancy Engelse naam, maar gewoon Luxe Koffie Koek!


Ingrediënten voor 18 koeken:

Bodem

 • 60 gram zonnebloempitten
 • 30 gram amandelmeel
 • 30 gram proteïne poeder
 •  2 Eetlepels Kokosolie
 • Snufje zout
 • Water, Agave, Honing naar behoefte
Vulling
 • 200 gram cashew noten (nachtje geweekt in water)
 • 60 gram proteïne poeder
 • 3 Eetlepels Kokosolie
 • Vanille Aroma (naar smaak)
 • Snufje zout (naar smaak)
 • Water, Agave, Honing naar behoefte
Topping
 • 86% Pure Chocolade
 • of
 • Amandelmelk, raw cacao poeder, kokosolie, agave/honing

Zo bereid je de Healthilicious Koffie Koeken

Stap 1:
Zet de avond van te voren de ongezouten pure cashewnoten in een bakje met water in de koelkast. Zorg dat de noten net onder een laagje water zijn bedekt. Cashew noten zijn dure noten. Dit komt omdat het oogsten ervan best wat werk is, en ze nu eenmaal niet groeien in ons kikkerlandje. Je kunt ze het best kopen bij bijvoorbeeld bij de Lidl of bij een online shop. Zelf bestel ik mijn noten en superfoods hier.
Stap 2:
Neem een glazen langwerpige ovenschaal en bekleed deze met een velletje bakpapier. Bereid de bodem door alle ingrediënten in een keukenmachine (food processor) te mengen en tot een plakkerige massa. Je kunt de proteïne poeder er ook uitlaten, voeg dan een beetje minder kokosolie of agave/honing/water toe. Ik gebruik vaak proteïne poeder in mijn recepten voor de structuur en voor de smaak. In dit recept geeft het net wat meer zoettigheid en daar hou ik van!
Verdeel het bodemmengsel in de beklede ovenschaal zodat de bodem overal even dik is. Doe dit met de bolle kant van een lepel of een siliconen spatel. 
Stap 3:
Nu maak je die overheerlijke vulling... Niemand zal geloven dat je daarvoor cashew noten gerbruikt, maar nom nom nom wat lekker!
Spoel de geweekte noten even af en laat goed uitlekken. Dan mix je de noten samen met de andere ingrediënten in je food processor (ja ik ben fan van het ding) of sterke blender. Mix het tot je een samenhangend plakkerig deeg hebt. Lekker smeuïg. Mocht het nu te droog zijn dan voeg je iets water toe, en mocht het te nat zijn kun je er een beetje amandelmeel bij toevoegen. Geheel naar smaak kun je er zoettigheid aan toevoegen door Agave, honing, palmsuiker of gezoete proteïne poeder. Verdeel nu het cashew mengsel over de bodem en verdeel weer zodat je overal een gelijke laag hebt.
Stap 4:
Smelt de chocolade au bain marie, of maak zelf een chocolade topping door rauwe cacao met kokosolie en een klein beetje amandelmelk (echt maar per eetlepel) en agave/honing/palmsuiker ook au bain marie te mengen. En verdeel het chocolade mengsel over je Luxe Koffie Koek.
Stap 5:
Zet de ovenschaal in de vriezer voor 4 tot 6 uur. Dan is het allemaal mooi opgestijfd en kun je er met een (verwarmd) scherp mes mooie rechte koeken van snijden. Bewaar ze in de koelkast, of laat een deel ingevroren.
De healthilicious Koffie Koeken zijn heerlijk én verantwoord. Ze zijn zacht en smeuïg en zo zoet als je zelf wilt. Maar let op, ze zijn verantwoord alleen niet calorie-arm! Noten zitten boordevol gezonde vetten, net als de kokosolie... Alleen hebben we helaas niet zo veel (gezonde) vetten nodig per dag, en met 1 gram vet zit je al aan de 9 kcal! Dus.. Geniet met mate!
post signature


0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim