photo b0c1c331-d38f-4fd1-bf83-5a9d3b6d648f_zps6d0f2e64.png  photo e12757c6-af6b-4fcb-ac76-cdd6a6cc385f_zps4027ac60.png  photo 24102958-725b-4db3-8ea2-70d7cca8414a_zps20a2d799.png  photo cdbf1d77-d9f1-49d7-936d-4f6defa11f77_zps34356d22.png  photo 6c63ec50-e608-4c2d-9110-b7c49a6f9ac9_zps082fde68.png  photo 52d89f3e-9078-4f88-a1bb-c75895f71154_zpsf2676fda.png

vrijdag 27 maart 2015

Healthilicious Snickers

Healthilicious Snickers,
Nuts about healthilicious nuts!

Wie van ons fitgirls (en fit byos natuurlijk) is er nu niet dol op pindakaas! De Peanutbutter Lover trui van Healthyfans staat hoog op mijn wensenlijstje en volgens mij is de pindakaas niet aan te slepen bij de Body en fit shop of in de supermarkten!
Dat is ook niet zo gek, want pinda's en eigenlijk alle noten zijn gezondheidsbommetjes! Natuurlijk is overal waar té voor staat niet goed, en van nootjes kun je easy te veel eten (waarom zijn ze ook zo lekker!!)
De bekende Snickers is, ondanks zijn nootjes helaas niet écht een gezonde snack. Ook al beweert het marketing team van Snickers wel dat de repen in een evenwichtig dieet passen! 
Maar liever maak ik mijn eigen, healthilicious versie! En ondanks dat mijn snicker-creatie een pure "laat ik eens wat door elkaar gooien" baksel was... Ben ik enorm super duper blij met het resultaat!
Healthilicious Snickers - protein packed healthy version

Ow how I love it when a plan comes together!

Ik had nog een beetje caramel over van mijn "Twixperience" en was toch al in de famous candy bar stemming, dus besloot ik om te proberen of ik niet een gezondere variant op de snicker-reep kon maken.
Nou dat is gelukt, en het was eigenlijk super eenvoudig! Wel essentieel is een goede keukenmachine (geen blender) om te kunnen mixen en hakken.
Kcal per reep: 213
Vet: 11 gram
Koolhydraten: 11 gram
Eiwit: 14,5 gram
Healthilicious Snickers - DIY healthy snicker inspired bars

Ingrediënten voor 8 Snicker repen

Nougat
  • 35 gram crunchy pindapasta (pindakaas)
  • 60 gram Whey Protein (Peanut Butter smaak, eventueel half vanille half pindakaas poeder)
  • 30 gram ultra fine oats (havermeel)
  • snufje zout
  • vanille-boter aroma
  • scheutje amandelmelk
Caramel
  • 50 gram dadels (ongeveer 2 of 3 grote)
  • 15 gram cashewcreme (zelf maken van geweekte cashewnoten)
  • 30 gram whey proteïne poeder (vanille of caramel smaak)
  • Snufje zout
  • aroma vanille-caramel
  • eventueel walden farms caramel siroop (1 el)
  • eetlepel amandelmelk (of tot goede substantie)
Noten Vulling
  • 25 gram pecan noten
  • 25 gram brazil noten
Chocolade Coating
  • 1 reep pure chocolade (85% cacao van de AH eigen merk bijv)
OF
  • 30 gram cacao poeder
  • 15 gram cacaobotet
  • 15 gram honing
  • 10 gram kokosolie
Eventueel een schep chocolade-nutella whey proteïne poeder

Zo maak je deze heerlijke Snicker repen


Nougat
Stap 1

Mix alle ingrediënten behalve de amandelmelk in de keukenmachine, voeg op het laatst de amandelmelk heel voorzichtig toe tot er in de keukenmachine een stevige plakkerige deegbal vormt. Je moet de deegbal kunnen kneden zonder dat het uit elkaar valt of aan je handen blijft plakken.
Stap 2
Druk het deeg van de nougat in een grote rechthoekige plastic bak of tupperware en verdeel gelijkmatig over de bodem.

Caramel
Stap 3
Maak vervolgens de caramel door alle ingrediënten voor de caramel behalve de amandelmelk in de keukenmachine te mixen op een hoge stand. voeg heel langaam, lepel voor lepel de amandelmelk toe en hou de caramel goed in de gaten. Als het goed is vormt zich een witachtige romige caramel in de mengkom. Voeg naar smaak zout of aroma toe.
Schep de caramel over de nougat en verdeel gelijkmatig.

Noten
Stap 4
Maal in een schone keukenmachine de noten in kleine stukjes (maar niet te fijn) en verdeel de helft over de caramel en druk lichtjes aan. Zet het geheel in de vriezer om goed uit te harden. ongeveer 2 tot 3 uur.

Chocolade Coating
Stap 5
Smelt de chocolade of maak zelf chocolade au bain mairie klaar en voeg er eventueel een schep chocolade-nutella whey proteïne door voor extra nootachtige smaak en eiwitjes!
Stap 6
Haal de bak met het snickermengsel uit de vriezer en snijd er met behulp van een scherp mes 8 repen van, wip ze er uit en houd met behulp van een vleestang (zo'n plastic knijp-ding voor in de keuken) de reep stevig vast terwijl je met je andere hand met een lepel de reep helemaal overgiet met chocolade, vergeet ook de onderkant niet!
En leg de repen op een met bakpapier beklede schaal of silicone mat, bestrooi de nog niet uitgeharde chocolade met de andere helft van de gehakte noten en laat goed uitharden in de koelkast.

Even wachten en binnen no time kun je helemaal nuts gaan om je eigen snicker repen! Maar eet er niet té veel want ook al is het een gezondere variant, calorie arm zijn ze zeker niet!



post  signature

0 reacties:

Een reactie posten

 
Lovingly designed by Tasnim