Lemon Cheesecake voor iedere dag!
Cheesecake Mania
Failure is the condiment that gives succes its flavor!
Echt eenvoudig was het niet om een cheesecake te maken met gezondere ingrediënten, maar na heel vaak proberen is het dan toch gelukt. Dit taartje heeft haar plek op dit blog dan ook dubbel en dwars verdiend!
Het lastige aan een gezondere variant op cheesecake is het binden van de ingrediënten, door het lagere vetgehalte maakt dat het moeilijk. Maar ik ontdekte laatst het glutenvrije Psyllium Husk wat een perfect bindmiddel is en ook nog eens een super gezonde (glutenvrije) vezel! Laten we stellen dat dit mijn geheime ingrediënt is, en de ontdekking van de maand!
Cheesecake fails...
Mijn aardbei variant smaakte héérlijk, maar liep helemaal leeg wat dus meer op een taartbodem met een kwak kwark leek....
En mijn Mango taart... Prachtig, maar de smaak en textuur was echt niet om over naar huis te schrijven...
Lucious Lemon Love!
Gelukkig ben ik geen fitfoodie die zich snel laat afschrikken door een paar mislukte baksels, en heb ik uiteindelijk de perfecte samenstelling van ingrediënten gevonden voor een eigen signature cheesecake die healthilicious is en iedere dag kan! (Zelfs als ontbijt!)
Kcal per grote punt: 249
Vet: 10.5 gram
Koolhydraten: 16,5 gram
Eiwit: 23 gram
Ingrediënten voor 8 grote taartpunten
Bodem
- 35 gram havermeel
- 35 gram amandelmeel
- 15 gram Rice Protein Powder
- 20 gram Whey Protein Powder (Vanille)
- 4 dadels (ongeveer 80 gram)
- 15 gram kokosolie
- 1 EL appelmoes
- snufje zout
- eventueel een beetje boter-vanille aroma
Cheesecake Vulling
- 500 gram 0% vet citroen kwark (Optimel bijvoorbeeld)
- 200 gram light zuivelspread (light philadelphia / cream cheese)
- 100 gram Hüttenkäse (low fat cottage cheese)
- 2 EL Psyllium Husk
- 80 gram whey proteïne poeder (vanille of lemon)
- 2 hele eieren
- 2 eiwitten (eierdooier gebruik je niet)
- rasp van 1 hele citroen
- sap van 1 hele citroen
- eventueel citroen aroma
Zo maak je deze healthilicious Lemon Cheesecake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. en vet de randen van de springvorm een klein beetje in.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. en vet de randen van de springvorm een klein beetje in.
Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot het deeg zich een bal vormt in de mengkom en je het gemakkelijk kunt verdelen over de bodem van de springvorm. Laat het deeg een beetje tegen de randjes omhoog komen en zorg dat het overal even dik is. zet de bodem voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.
Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot het deeg zich een bal vormt in de mengkom en je het gemakkelijk kunt verdelen over de bodem van de springvorm. Laat het deeg een beetje tegen de randjes omhoog komen en zorg dat het overal even dik is. zet de bodem voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.
Stap 3
Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten samen te voegen, de eieren als laatste en in een keukenmachine te mixen, maar let op, doe dit kort en op een lage stand.
Stap 4
Als de bodem een eerste bakronde heeft gehad op 180 graden laat je de bodem iets afkoelen op een rooster en verwarm je de oven weer voor, ditmaal op 160 graden.
Stap 5
Giet de vulling op de (iets afgekoelde) bodem en zet voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven (160 graden)
Houdt de cheesecake goed in de gaten en controleer of de bovenkant niet bruin wordt, want dat is niet de bedoeling.
Houdt de cheesecake goed in de gaten en controleer of de bovenkant niet bruin wordt, want dat is niet de bedoeling.
De taart is klaar als het midden nog een beetje drilt (als stevige pudding, niet als vloeibare vla)
Stap 6
Laat de cheesecake op een rooster afkoelen en snijd met een scherp (aardappelschil)mesje langs de rand om breken/scheuren te voorkomen. Als de taart is afgekoeld tot lauwwarm zet je de taart in de koelkast en laat minstens nog 4 uur afkoelen en opstijven.
Laat de cheesecake op een rooster afkoelen en snijd met een scherp (aardappelschil)mesje langs de rand om breken/scheuren te voorkomen. Als de taart is afgekoeld tot lauwwarm zet je de taart in de koelkast en laat minstens nog 4 uur afkoelen en opstijven.
Je kunt de taart prima een paar dagen tot een week bewaren in de koelkast, maar mocht je nu écht bang zijn je niet te kunnen beheersen... Invriezen kan ook!
0 reacties:
Een reactie posten