Guiltfree Twix Bars
Only the right ones!
My "Twixperience"
Gelukkig is de smaak wel écht onwijs goed gelukt en is ook mijn vriend, die zeer kritisch is over smaakjes en textuurtjes helemaal fan!
Eye Candy
Only the Right Twix!
Kcal per reep: 148 Vet: 8,4 gram Koolhydraten: 8,0 gram Eiwit: 9,6 gram
Ingrediënten voor 15 Twix Bars
- 60 gram amandelmeel
- 30 gram pecan noten (of andere noten naar wens)
- 15 gram amandelpasta (of andere notenpasta naar wens)
- 20 gram Rice Protein Powder
- 60 gram Whey Proteïne Poeder (vanille)
- 10 gram kokosolie
- 50 ml amandelmelk
- snufje zout
- aroma (vanille-boter)
Caramel
- 4 dadels
- 20 gram cashew creme (zelf maken van geweekte cashewnoten)
- 40 gram whey proteïne poeder (vanille of toffee smaak)
- klein scheutje amandelmelk (tot goede dikte)
- snufje zout
- aroma (kan ook weggelaten worden, caramel smaak)
- optioneel scheutje walden farms (0 kcal) caramel siroop
Chocolade Coating
- 1 reep 85% pure chocolade van 100 gram
OF
- 30 gram pure cacaopoeder
- 15 gram cacaoboter
- 15 gram honing
- 10 gram kokosolie
eventueel 30 gram chocolade whey poeder
Zo maak je deze Healthilicious Twix Bars
Biscuitjes
Stap 1
Warm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Mix de amandelmeel met de pecannoten in een keukenmachine fijn.
Stap 1
Warm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Mix de amandelmeel met de pecannoten in een keukenmachine fijn.
Stap 2
voeg alle andere ingrediënten voor de biscuitjes toe behalve de amandelmelk en laat de keukenmachine alles goed mengen.
voeg alle andere ingrediënten voor de biscuitjes toe behalve de amandelmelk en laat de keukenmachine alles goed mengen.
Stap 3
Voeg nu langzaam, lepel voor lepel de amandelmelk toe en laat de keukenmachine op hoge stand draaien tot er een samenhangend deeg word gevormd, een bal in de keukenmachine.
Voeg nu langzaam, lepel voor lepel de amandelmelk toe en laat de keukenmachine op hoge stand draaien tot er een samenhangend deeg word gevormd, een bal in de keukenmachine.
Stap 4
Pluk balletjes van ongeveer 15-17 gram deeg en rol/vorm met je handen mooie langwerpige biscuitjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
(Je kunt het deeg ook tussen 2 vellen bakpapier platrollen met behulp van een deegroller en daar 15 gelijke reepjes uit snijden en even met de hand tot een net twix-vormig biscuitje vormen)
Pluk balletjes van ongeveer 15-17 gram deeg en rol/vorm met je handen mooie langwerpige biscuitjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
(Je kunt het deeg ook tussen 2 vellen bakpapier platrollen met behulp van een deegroller en daar 15 gelijke reepjes uit snijden en even met de hand tot een net twix-vormig biscuitje vormen)
Stap 5
Laat de biscuitjes in 15 minuutjes op 180 graden Celcius lichtbruin en knapperig bakken en laat afkoelen op een rooster.
Caramel
Stap 6
Stap 6
Maak terwijl de biscuitjes bakken de caramel, Pas op dat je niet alles op snoept... Het is érrrug lekker!
Maal in de keukenmachine de dadels met alle andere ingrediënten behalve de amandelmelk. Voeg heel langzaam, lepel voor lepel de amandelmelk toe en laat de keukenmachine op volle toeren draaien. Na een poosje vormt zich een witachtige romige caramel (misschien moet je af en toe de zijkanten afschrapen met een lepel)
Meng net zolang tot je de textuur en de smaak goed vindt.
Meng net zolang tot je de textuur en de smaak goed vindt.
(speel gerust met aroma, whey smaken, zout of hoeveelheid dadels)
Stap 7
Als de biscuitjes zijn afgekoeld, en je nog niet alle caramel hebt opgesnoept volgt het kliederigste karweitje; het besmeren van de biscuitjes.
Zet een grote platte schaal of bak (die in de vriezer kan) klaar en besmeer vervolgens iedere bovenkant van de biscuitjes met een dikke laag caramel (met behulp van een lepel) en leg in de bak.
Zet een grote platte schaal of bak (die in de vriezer kan) klaar en besmeer vervolgens iedere bovenkant van de biscuitjes met een dikke laag caramel (met behulp van een lepel) en leg in de bak.
Stap 8
Als alle biscuitjes besmeerd zijn en in de bak liggen zet je deze bak in de vriezer zodat de caramel wat kan uitharden en zich aan het biscuitje kan hechten.
Chocolade jasje
Stap 9
Smelt terwijl de biscuitjes liggen te rillen in de vriezer de chocolade au bain mairie of maak, ook au bain mairie de chocola zelf. Voeg eventueel een schepje whey proteïne poeder met chocolade smaak toe om het geheel nóg wat hoger in de eiwitjes te krijgen.
Stap 10
Nog één laatste klieder werkje...
Doop de uitgeharde biscuitjes met caramel in de gesmolten chocolade door ze met een vleesknijper (hoe noem je zo'n ding) vast te houden en er met de andere hand met een lepel gesmolten chocolade overheen te scheppen. Leg op een met bakpapier beklede schaal of silicone mat en als je alle twix repen hebt voorzien van een jasje laat je ze uitharden in de koelkast.
Doop de uitgeharde biscuitjes met caramel in de gesmolten chocolade door ze met een vleesknijper (hoe noem je zo'n ding) vast te houden en er met de andere hand met een lepel gesmolten chocolade overheen te scheppen. Leg op een met bakpapier beklede schaal of silicone mat en als je alle twix repen hebt voorzien van een jasje laat je ze uitharden in de koelkast.
Stap 11
Als je hebt kunnen wachten, en als je nog chocola, caramel of biscuit kan zien... Smullen!!!
0 reacties:
Een reactie posten